Begravningsurna

Innehåll

Antalet begravningarna som utförs med Begravningsurna blir allt vanligare. Här är de främsta anledningarna till att användandet växer och vad du ska se upp med.

Frågor

 

Bild på klassisk begravningsurna

Till skillnad från en begravning med kista är det betydligt mer smidigare och mer flexibelt att anordna en begravning med urna. Eftersom personen blivit kremerad så finns det större möjligheter till att förlägga begravningsakten senare. Vilket kan vara betydligt svårare när begravningen sker med en traditionell kista då ni behöver ta mer hänsyn till tidsaspekten.

Fördelar med begravningsurna

Det finns också ytterligare en fördel med att använda begravningsurna. En del personer förknippar kistor med obehag och då kan det vara smart att anordna en begravning med urna istället.

Vad kostar en begravningsurna? 

En av de främsta anledningarna till att man väljer en begravningsurna är kostnaden. Vad kostar en begravningsurna? Från 500 kr och därefter finns det mängder av alternativ och prisklasser. Priserna skiljer sig beroende på vilket material och utseende urnan har. Det finns även ekologiska begravningsurnor.

Hur går en urnsättning till? 

Vid de flesta urnsättningar finns ingen präst närvarande utan allt sker utifrån familjens egen planering. Vanligtvis finns en plats för urnan färdiggrävd och ni bär urnan från kapellet till gravplatsen. Där firas urnan ner med hjälp av ett band. Precis som vid en vanlig begravning så läggs det ner blommor. Eventuellt håller en familjemedlem ett tal eller läser en dikt. I vissa fall sänks urnan ner i tystnad. När allt är klart kommer kyrkans personal och fyller graven.

[stripe name=”Hitta Dödsannons för 19kr” description=”Genom Minnesord.se” amount=”1999″]
[stripe_text label=”Förnamn:” id=”first_name” required=”true”]
[stripe_text label=”Efternamn:” id=”last_name” required=”true”]
[/stripe]