Ibland kan det vara svårt att veta vad vi ska säga när någon dött? Kan vi säga ”jag beklagar sorgen” fortfarande och vilka alternativ finns det? Vi på Minnesord har svaren på begreppen som används vid olika situationer.

Vad kan man säga istället för jag beklagar sorgen?

  1. Jag beklagar din förlust.
  2. Jag deltar i din sorg.
  3. Du har mitt varmaste deltagande.
  4. Så sorgligt att ”Anna” har gått bort, du har all min medkänsla.
  5. Mina tankar är med dig.
  6. Jag tänker på dig.
  7. Jag är så ledsen för din skull. Du vet att jag finns här för dig.
  8. Jag vet att du har det svårt. Är det något jag kan göra för dig?
  9. Det finns inga ord. Du vet att jag står vid din sida. 
  10. Jag förstår att det är mycket tungt för dig nu. Finns det något jag kan hjälpa dig med? 

Kan man säga beklagar sorgen?

Ja, det går utmärkt att säga beklagar sorgen och för att göra det mer personligt kan du kombinera det med någon av fraserna ovan. Till exempel kan du säga, Jag beklagar sorgen, är det något jag kan göra för dig?